På svenska

För dig som vill köpa en begagnad brudklänning

Vi säljer i huvudsak bröllopsklänningar och vi har alltid ett stort utbud av dem. Vi strävar efter att du hos oss kan hitta en klänning i din smak och i din egen storlek till ett förmånligt pris. Vårt utbud byts ofta ut, eftersom vi snabbt försöker hitta nya ägare till klänningarna som hämtas till oss på försäljningskonto. Alla klänningar som är hos oss till försäljning är granskade och i gott skick, så du kan vara säker på att produkterna är av bra kvalitet. På Lovebirds kan du snabbt och enkelt köpa din brudklänning och du får den genast med dig hem.

Hos Lovebirds hittar du second-hand brudklänningar för alla stilar och smaker. Vårt utbud ändras hela tiden eftersom  vi får nya klänningar dagligen. Det finns ingen leveranstid på klänningarna, så du kan få din brudklänning direkt med dig hem. I våra rymliga provrum är det lätt och behagligt att prova klänningarna och vår kunniga personal kan bidra med råd gällande val av passliga underkläder och sömnadsarbeten.

Det är lätt att ta sig till Lovebirds. Vår butik ligger i Främre Tölö invid bra trafikförbindelser och i närheten av andra brudklänningsbutiker. Du kan just nu passa våra bröllopsklänningar genom att boka tid i vår bokningskalender. Hos oss får du också  bekanta dig med klänningarna på egen hand, om du så önskar. Observera att skorna måste lämnas vid dörren för att undvika att klänningarna blir smutsiga.

Klänningarna går inte att reservera och vi förvarar dem inte i butiken efter att affären är gjord. Hos oss kan du köpa en klädpåse till priset av 20 €  för att förvara klänningen i och för att lätt kunna transportera den. Våra produkter är granskade och tvättade innan de kommer till försäljning och vi har färdigt förhandlat om priset med den säljande parten.

För dig som vill sälja din brudklänning

Det har aldrig varit så här lätt att sälja en använd klänning. Det räcker med att du kontaktar oss via e-post och hämtar klänningen till oss för försäljning. Skriv under försäljningskontraktet, betala försäljningsavgiften och ge oss ditt kontonummer – resten sköter vi. Om du vill kan du ge oss några bilder på klänningen så att vi lättare kan marknadsföra din klänning för potentiella köpare. OBSERVERA ATT BUTIKEN LIGGER I HELSINGFORS, FINLAND.

När vi tar en klänning till försäljning debiterar vi 30 € i försäljningsavgift. Av sålda klänningar tar vi en provision på 25 %. Försäljningstiden är 8 veckor.

Vi erbjuder följande tjänster:

  • Vi marknadsför aktivt din klänning i vårt bildgalleri, på Facebook och med e-post.
  • Vi presenterar din klänning i följande nyhetsbrev.
  • Vi hjälper intresserade köpare att prova klänningen och berättar hur den kan sys om och ändras för att bättre passa sin nya ägare.
  • Vår kunniga personal kan handskas med brudklänningar och även ge råd i svåra frågor gällande passform och ändringsarbeten på klänningen.
  • Din klänning kan provas under Lovebirds öppettider och du själv behöver inte göra något annat.

Kontrollera att din klänning fyller följande kriterier före du hämtar den till försäljning:

  • Klänningen är ren
  • Klänningen är hel
  • Klänningen är under 5 år gammal

Vi håller rättigheten att låta bli att ta klänningar till försäljning som enligt oss inte uppfyller våra kunders kvalitetskrav. Om klänningen inte är av något märke avgör kvaliteten på sömnadsarbetet försäljningspriset. Vi hjälper gärna med att bestämma priset på din klänning! Om du önskar kan du hämta klänningen till oss för en prisvärdering och för att tvättas.

Försäljningstid, prissättning och betalning

Klänningarnas försäljningstid är 8 veckor . Vi debiterar 30 € när du hämtar din klänning till oss för försäljning. Summan betalas inte tillbaka, utan täcker marknadsföringen och butikens kostnader. När vi säljer din klänning tar vi en provision på 25 % av försäljningspriset, som vi även betalar momsen med. Du får pengarna för din klänning på ditt konto inom 14 dagar efter det att den har blivit såld.

Om klänningen inte blir såld inom 8 veckor ska den hämtas från butiken enligt utbestämd tid. Vi bestämde oss för att erbjuda en 8 veckors lång försäljningstid för att kunna göra affärer snabbare och smidigare. När du prissätter din klänning rätt har du en större möjlighet att få den såld.

Tips för prissättning

Nytt är nytt och använt är använt. En använd klänning kan inte prissättas på samma sätt som en ny motsvarig. Man kan inte bli på vinst när man säljer en använd klänning, men om man vill ha en del av priset tillbaka lönar det sig att värdera värdet på klänningen realistiskt.

70 % av klänningens ursprungspris = Klänningen är för tillfället i tillverkarens kollektion och är i utmärkt skick. Klänningens modell är aktuell och i mode. Gärna en märkesklänning.

60 % av klänningens ursprungspris = Klänningen är i gott skick, modellen är högst ett eller två år gammal. Gärna en märkesklänning.

40-50 % av klänningens ursprungspris = Klänningen är ren och i gott skick. Modellen är över två år gammal.

Du får själv bestämma priset på din klänning, men vi kan även föreslå ett passligt pris. Om du vill kan du även sälja till exempel en underkjol eller en slöja tillsammans med klänningen. Det är även möjligt att ge oss ett minimipris på klänningen, som vi vid behov kan pruta ner priset till ifall det är svårt att få klänningen såld.

Om du bor utanför Helsingfors

Om du vill ha din klänning till försäljning på Lovebirds men du bor längre bort, lönar det sig att vara i kontakt med oss. Det går bra att skicka klänningar till oss per post. Observera dock att vi gärna diskuterar i förväg om tidpunkten för när vi kan ta  emot klänningen. För tillfället får vi så många erbjudanden att vi inte kan ta emot alla klänningar samtidigt.