Vinkkejä käytetyn hääpuvun myyjälle

Käytetyn puvun myyminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Riittää, kun otat meihin yhteyttä myyntiinottolomakkeella ja tuot pukusi meille myyntiin mikäli katsomme sen sopivan mallistoomme. Luet ja hyväksyt sopimuksen, maksat myyntimaksun ja annat meille tilinumerosi – loput hoidamme me. Toivomme sinun lähettävän meille muutaman kuvan puvusta esim. hääpäivältä, jolloin voimme esitellä ostajaehdokkaille juuri sinun pukuasi sivustollamme ja Facebookissa.

Myy pukusi meidän kautta

Haluamme tehdä käytetyn hääpuvun myymisestä helppoa ja mukavaa

Kun otamme puvun myyntiin meille, veloitamme siitä 30€:n kiinteän myyntimaksun. Myydyistä puvuista perimme 25 % myyntiprovision. Myyntiaika on 8 viikkoa. Mikäli puku ei kahdeksan viikon aikana löydä uutta omistajaa, tulee se noutaa pois.

Tarjoamme sinulle seuraavat palvelut:

  • Markkinoimme pukuasi galleriassamme, Facebookissa ja sähköpostilla. Pukusi on sovitettavissa liikkeen aukioloaikoina.
  • Autamme puvun etsijää löytämään hänelle sopivia pukuja; markkinoimme juuri sinun pukuasi, kun tuleva morsian etsii samantyylistä pukua, jonka olet meille myyntiin antanut.
  • Sovitamme pukuasi kaikille halukkaille ja kerromme, miten sitä voi muokata uudelle omistajalle paremmin sopivaksi.
  • Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa käsitellä morsiuspukuja ja neuvoa vaikeissakin istuvuutta koskevissa kysymyksissä. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaamme osaavaan yhteistyöompelimoomme.

Tarkasta ennen myyntiin tuomista, että pukusi täyttää nämä vaatimukset:

  • Puku on puhdas
  • Puku on ehjä
  • Puku on alle 5 vuotta vanha

Pidätämme itsellämme oikeuden olla ottamatta myyntiin pukuja, jotka eivät mielestämme täytä ostaja-asiakkaidemme laatuvaatimuksia. Merkittömissä ja teetetyissä puvuissa työn laatu määrittelee puvun hinnan. Hinnoitteluun saat apua meiltä! Halutessasi voit tuoda morsiuspuvun meille arvioitavaksi ja pesetettäväksi. Annamme asiakkaillemme pesulahinnoista 30€:n alennuksen.

Myyntiaika, hinnoittelu ja maksut

Puvun myyntimaksu on 30 € ja myyntiaika on 8 viikkoa. Myyntimaksua ei hyvitetä takaisin. Se on kiinteä kulu, jolla katetaan markkinointityötä ja liikkeenhoidon kuluja. Myydyistä puvuista perimme 25 % myyntihinnasta välityspalkkiona, josta maksamme arvonlisäveron. Myydyn puvun hinnan tilitämme myyjälle 14 päivän sisällä kaupan syntymisestä.

Jos puku ei mene tuossa ajassa kaupaksi, tulee se noutaa sovittuna aikana pois liikkeestä. Päädyimme tarjoamaan myyntikaudeksi kahdeksan viikkoa, jotta kauppa olisi sujuvaa ja mallisto vaihtuisi tarpeeksi usein. Kun hinnoittelet pukusi oikein, käy kauppa nopeammin ja sujuvammin.

Hyvä hinnoittelumalli

Uusi on uusi ja käytetty on käytetty! Käytetty puku ei voi olla samanhintainen, kuin liikkeessä myytävä uusi. Käytetyllä puvulla ei voi tehdä voittoa, mutta osuus itse maksamastasi myyntihinnasta on usein mahdollista saada takaisin.  Puvun arvo kannattaa arvioida realistisesti, siksi meillä on käytössä maksimihinnoittelutaulukko:

70 % puvun alkuperäisestä hinnasta = Merkkipuku, joka on tällä hetkellä valmistajan mallistossa. Ajankohtaista mallia muodikkuudeltaan, erittäin hyvässä kunnossa.

60 % puvun alkuperäisestä hinnasta = Hyväkuntoinen merkkipuku, malliltaan enintään vuosi- kaksi sitten mallistosta poistunut.

30-50 % puvun alkuperäisestä hinnasta = Hyväkuntoinen ja puhdas puku, perusmallinen. Ei suurta kysyntää, tai puku on yli 2 vuotta vanhaa mallia.

Hinnat tulisi siis määritellä taulukon puitteissa, autamme mielellämme sinua hinnoittelemaan pukusi oikein! Sopimukseen on mahdollista määritellä valmiiksi tinkausvara/ minimihinta, jonka alle pukua ei myydä. Halutessasi voit antaa uudelle omistajalle kaupanpäälisinä pukupussin ja alushameen. Varsinaisia asusteita (huntuja, boleroita, vöitä, laukkuja) kannattaa yleensä myydä erikseen. Niitä koskee sama kahdeksan viikon myyntikausi, myyntimaksun ollessa 5€/ asuste.

Huomioithan, että käytetyn puvun kohdalla yläraja hinnoittelussa tuntuu kulkevan tuhannessa eurossa, riipumatta puvun alkuperäisestä hinnasta. Nelinumeroisilla hintalapuilla varustetut puvut eivät juurikaan vaihda omistajaa. Mikäli siis haluat puvustasi nelinumeroisen summan, ei Lovebirds ole siihen tarkoitukseen oikea liike, vaan kannattaa valita jokin muu myyntikanava.

Puvun toimitus muualta kuin Helsingistä

Mikäli asut kauempana ja haluaisit pukusi meille myyntiin, otathan yhteyttä ensin sähköpostitse Sovimme sopimus- ja toimitusasioista mielellämme sähköpostitse ennen puvun lähettämistä. Voit laittaa pukusi tulemaan meille esim. sukulaisen tai ystävän mukana aukioloaikojemme puitteissa. Jos käytät postin palvelua, huolehdithan että paketti jaetaan meille ovelle asti. Meillä ei ole mahdollisuutta noutaa lähetyksiä postista tai matkahuollosta. 

Myy pukusi meidän kautta