Vinkkejä käytetyn hääpuvun myyjälle

Puvun tarjoaminen myyntiin

***Hox! Tällä hetkellä suuren lomakemäärän vuoksi niihin vastaamisessa saattaa kestää, ethän siis huolestu tai lähetä uusia viestejä perään, etteivät ne joudu taas jonon hännille 🙂 Vastaamme kaikkiin lomakkeisiin sitä mukaan kun uusia pukuja mahtuu sisään!***

Täytä myyntilomake mahdollisimman tarkasti. Ehdottamasi myyntihinnan ei tarvitse olla sitova. Liitäthän lomakkeeseen kuviksi vain sellaisia kuvia joihin sinulla on käyttöoikeus. Mikäli siis olet ostanut kuvaajalta palvelun, pyydä häneltä lupa kuvien käyttöön ensin.

Odota meiltä vastaus. Huomioithan, että sovitusasiakkaat ovat ykkösprioriteettimme. Pyydämmekin ymmärrystä, mikäli emme vastaa heti. Pyrimme vastaamaan mahdollisimman pian.

Otamme pukuja vastaan ti – pe klo 12.00-17.00 välillä, tai erikseen sovittuun aikaan. Neuvomme puvun tuomiseen liittyvät asiat, kun vastaamme lomakkeeseesi, noudata sen hetkisiä ohjeita.

Kuittaa sopimus hyväksytyksi ja maksa myyntitilimaksu. Myyntitilimaksun voi maksaa pukua tuodessa paikanpäällä kortilla tai käteisellä (ei Amex) tai verkkopankissa puvun tuomisen jälkeen, myyntitilisopimus hyväksytään sähköpostitse ja viimeistään tässä vaiheessa tulisi  lähettää kuvat puvun markkinointia varten. Suuri osa asiakkaistamme tutustuu myynnissä oleviin pukuihin etukäteen sivujemme kuvien perusteella, kuvilla on siis hyvin suuri merkitys!

Myy pukusi meidän kautta

Haluamme tehdä käytetyn hääpuvun myymisestä helppoa ja mukavaa

Kun otamme puvun myyntiin, veloitamme siitä 30€:n kiinteän myyntimaksun.

Myydyistä puvuista perimme 25 % myyntiprovision.

Myyntiaika on 8 viikkoa.

Mikäli puku ei kahdeksan viikon aikana löydä uutta omistajaa, tulee se noutaa pois.

Tarjoamme sinulle seuraavat palvelut:

  • Markkinoimme pukuasi sivustollamme, Instagramissa ja sähköpostilla. Pukusi on sovitettavissa liikkeen aukioloaikoina.
  • Autamme puvun etsijää löytämään hänelle sopivia pukuja; markkinoimme juuri sinun pukuasi, kun tuleva morsian etsii samantyylistä pukua.
  • Sovitamme pukuasi kaikille halukkaille ja kerromme sen muokkausmahdollisuuksista.
  • Ammattitaitoinen henkilökuntamme osaa käsitellä morsiuspukuja ja neuvoa vaikeissakin istuvuutta koskevissa kysymyksissä. Tarvittaessa ohjaamme asiakkaamme osaavaan yhteistyöompelimoomme.
  • Puvun myyntihintaa voi laskea koska tahansa myyntikauden aikana. Tarvitsemme tiedon kirjallisena, joten parhaiten tämä onnistuu lähettämällä meille asiasta sähköpostia. Pyydämmekin asioimaan aina ensisijaisesti sähköpostin välityksellä, oli kyseessä sitten tiedustelu oman puvun myyntitilanteesta, toimintaperiaatteistamme tai hinnanalennuksesta. Koska liikkeessä on usein sovitusruuhkaa, emme pysty vastaamaan puhelintiedusteluihin.

Tarkasta ennen myyntiin tuomista, että pukusi täyttää nämä vaatimukset:

  • Puku on puhdas
  • Puku on ehjä
  • Puku on alle 5 vuotta vanha
  • Olet saanut meiltä vastauksen myyntilomakkeeseen

Pidätämme itsellämme oikeuden olla ottamatta myyntiin pukuja, jotka eivät mielestämme täytä ostaja-asiakkaidemme laatuvaatimuksia. Merkittömissä ja teetetyissä puvuissa työn laatu määrittelee puvun hinnan.

Myyntiaika, hinnoittelu ja maksut

Puvun myyntimaksu on 30 € ja myyntiaika on 8 viikkoa. Myyntimaksua ei hyvitetä takaisin. Se on kiinteä kulu, jolla katetaan markkinointityötä ja liikkeenhoidon kuluja. Jos puku tulee myydyksi, on provisiomme 25 % myyntihinnasta, maksamme tästä osuudesta myös arvonlisäveron. Puvun myyjälle jäävän osuuden, 75% myyntihinnasta, tilitämme 14 päivän sisällä kaupan syntymisestä.

Jos pukua ei myydä 8 viikon myyntikauden aikana, se tulee noutaa viikon sisällä myyntiajan päättymisestä pois liikkeestä. Päädyimme tarjoamaan myyntikaudeksi kahdeksan viikkoa, jotta kauppa olisi sujuvaa ja mallisto vaihtuisi tarpeeksi usein. Kun hinnoittelet pukusi oikein, käy kauppa nopeammin ja sujuvammin.

Hyvä hinnoittelumalli

Uusi on uusi ja käytetty on käytetty! Käytetty puku ei voi olla samanhintainen, kuin liikkeessä myytävä uusi. Käytetyllä puvulla ei voi tehdä voittoa, mutta osuus itse maksamastasi myyntihinnasta on usein mahdollista saada takaisin.  Puvun arvo kannattaa arvioida realistisesti, siksi meillä on käytössä maksimihinnoittelutaulukko:

70 % puvun alkuperäisestä hinnasta = Merkkipuku, joka on tällä hetkellä valmistajan mallistossa. Ajankohtaista mallia muodikkuudeltaan, erittäin hyvässä kunnossa.

60 % puvun alkuperäisestä hinnasta = Hyväkuntoinen merkkipuku, malliltaan enintään vuosi- kaksi sitten mallistosta poistunut.

30-50 % puvun alkuperäisestä hinnasta = Hyväkuntoinen ja puhdas puku, perusmallinen. Ei suurta kysyntää, tai puku on yli 2 vuotta vanhaa mallia.

Hinnat tulisi siis määritellä taulukon puitteissa, autamme mielellämme sinua hinnoittelemaan pukusi oikein! Sopimukseen on mahdollista määritellä valmiiksi tinkausvara/ minimihinta, jonka alle pukua ei myydä. Halutessasi voit antaa uudelle omistajalle kaupanpäälisinä pukupussin ja alushameen. Varsinaisia asusteita (huntuja, boleroita, vöitä, laukkuja) kannattaa yleensä myydä erikseen. Niitä koskee sama kahdeksan viikon myyntikausi, myyntimaksun ollessa 5€/ asuste.

Huomioithan, että käytetyn puvun kohdalla yläraja hinnoittelussa tuntuu kulkevan tuhannessa eurossa, riipumatta puvun alkuperäisestä hinnasta. Nelinumeroisilla hintalapuilla varustetut puvut eivät juurikaan vaihda omistajaa. Mikäli siis haluat puvustasi nelinumeroisen summan, ei Lovebirds ole siihen tarkoitukseen oikea liike, vaan kannattaa valita jokin muu myyntikanava.

Puvun toimitus muualta kuin Helsingistä

Mikäli asut kauempana ja haluaisit pukusi meille myyntiin, otathan yhteyttä ensin sähköpostitse Sovimme sopimus- ja toimitusasioista mielellämme sähköpostitse ennen puvun lähettämistä. Voit laittaa pukusi tulemaan meille esim. sukulaisen tai ystävän mukana aukioloaikojemme puitteissa. Jos käytät postin palvelua, huolehdithan että paketti jaetaan meille ovelle asti aukioloaikojemme puitteissa. Meillä ei ole mahdollisuutta noutaa lähetyksiä postista tai matkahuollosta. 

Mikäli puku ei tee kauppaansa, voimme myös postittaa puvun takaisin jos et pääse itse sitä hakemaan, tai et saa tuttavaasi noutamaan pukua. Postituksesta aiheutuva aika lasketaan postitusmaksuun, sillä sen joudumme tekemään aukioloaikojen ulkopuolella ns. ylimääräisellä ajalla. Postitusmaksu myyjän lähipostiin on 30€.

Myy pukusi meidän kautta